Aktuelnosti

Da li sam idealan kandidat za lasersko skidanje dioptrije?

Život sa naočarima ume da bude težak jer često sprečava ljude u svakodnevnom vršenju obaveza i normalnom funkcionisanju. Često se baš ova rečenica čuje od pacijenata pri prvom dolasku u Kliniku Maja, kada se odluče za lasersko skidanje dioptrije. Nemogućnost da se bez naočara pogleda u telefon ili jasno vidi svetlo na semaforu, kao i mnoge druge situacije koje navode pacijenti, rešavaju se upravo uz ovu intervenciju.

Lasersko skidanje dioptrije se u svetu sprovodi više od 30 godina, a u Nišu poslednjih 12 godina od kako je po prvi put, izvela doc. dr Maja Živković. Oftalmolog po kome Klinika Maja nosi ime, ime koje je postalo sinonim u jugoistočnom delu Srbije za stručnost i rešavanje svih problema i bolesti oka.

Od 2010. godine do danas operisali smo više hiljada zadovoljnih pacijenata i omogućili im lepši, bolji i zdraviji pogled na svet.

Uz docentkinju dr Maju Živković, oformili smo celokupan tim za refraktivnu hirurgiju čiji je deo i dr Aleksandra Hristov. Ljubaznost i stručnost našeg tima u ambijentu prožetom prijateljskom atmosferom, omogućuje pacijentima prijatan osećaj i uzajamno poverenje.

Ono što naš tim posebno ispunjava i vezuje za ovu uslugu je određeni emotivni trenutak. Oduševljenje koje nastane kod pacijenta nakon završene operacije, je prvi pokazatelj da je urađen dobar posao i da je sve prošlo uspešno.

To je uglavnom trenutak kada pacijent pogleda ka zidu i vidi sat. Momenat kada shvati da vidi kazaljke, bez naočara ili kontatknih sočiva je jedan od najsrećnijih i ispunjava sve prisutne. Ono najbitnije jeste da se dešava odmah nakon operacije, a posle mesec dana i potpunog oporavka rezultati su još bolji i pacijenti još više zadovoljniji.

Idealan kandidat za laserko skidanje dioptrije je svaka osoba koja donese odluku da joj naočare i kontaktna sočiva više neće ograničavati život. Pritom, ono osnovno što svaki pacijent mora da ispuni, jeste da:

  • Ima više od 18 godina i stabilnu dioptriju.

Proces laserskog skidanja dioptrije je tehnološki toliko usavršen, da u opseg operative spadaju sve vrste refraktivnih mana, što znači:

  • Miopija ili kratkovidost do -10.00;
  • Hipermetropija ili dalekovidost do +4.50;
  • Astigmatizam do +/-4,5.

Preoperativni pregled se zakazuje i ukoliko pacijent ima više vrednosti dioptrije od ovih. Ovom pregledu naši lekari pristupaju vrlo ozbiljno i sa potpunom pažnjom jer je najbitniji korak u celokupnom procesu. Nakon preoperativnog pregleda saznajemo koja metoda je najbolja za pacijenta i na koji način ćemo doći do idealnih rezultata. Detaljnije informcije o samoj proceduri možete pročitati ovde.