Aktuelnosti

KLINIKA MAJA DEO AMERIČKE AKADEMIJE: prof. dr Gordana Zlatanović i doc. dr Maja Živković na liniji sa poslednjim dostignućima u oftalmologiji

Deo našeg tima, prof. dr Gordana Zlatanović, doc. dr Maja Živković i direktor klinike Ljubiša Zlatanović boravili su tokom prethodnih dana na redovnom godišnjem kongresu Američke akademije za oftalmologiju. Dogadjaj je ove godine održan od 30. septembra do 3. oktobra u Čikagu ,a inače svake godine predstavlja planetarni krovni oftalmološki dogadjaj, mesto gde se prezentuju poslednja dostignuća, mesto gde se umrežavaju predstavnici očne struke.

Retko se ukaže prilika stručnjacima sa naših prostora da budu deo ove akademije sa tradicijom dugom više od 100 godina. Profesorka Zlatanović i docentkinja Živković su u članstvu ove prestižne akademije,a na ovogodišnjem izdanju Američke akademije za oftalmologiju struci je predstavljena publikacija doc. dr Maje Živković, stručno inostrano izdanje na kome je radila sa grupom autora. Sve ovo predstavlja značajno poverenje najvišeg nivoa struke, dolazi kao rezultat višegodišnjeg rada i pre svega zbog aktivnog doprinosa implementiranju oftalmoloških inovacija.

Tim Klinike Maja će nakon ovog skupa nastojati da uvodi sve te nove trendove u svoju praksu, pa će tako našu zemlju i grad Niš i dalje visoko pozicionirati kada je u pitanju oftalmologija.