Aktuelnosti

Niš na mapi svetske oftalmologije

Posvećenost, tradicija i visoki standardi KLINIKU MAJA stavljaju u vrh očne struke čime se Niš upisuje velikim slovima na mapi svetske oftalmologije. Profesionalizam i nega iskusnog tima očnih hirurga sa preko 20 godina iskustva jasno postavlja oftalmološku Kliniku Maja kao lidera u lečenju očnih bolesti i stanja oka ne samo u Srbiji, već i u regionu, ali i šire.

Zvanična potvrda kvaliteta stiže u novembra kada će niška Klinika Maja biti organizator i domaćin međunarodnog simpozijuma „SVETSKA OFTALMOLOGIJA U NIŠU“. Simpozijum će biti održan 11. novembra 2016. godine i radi se o programu koji je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Međunarodna saradnja, brojna istraživanja i inovacije u pogledu opreme, metodologije lečenja i prevencije očnih bolesti biće prezentovani tokom simpozijuma.

Pored domaćina Dr Maje Živković i Dr Marka Zlatanovića, na simpozijumu će u ulozi predavača učestvovati Prof. Dr Ioannis Pallikaris, koji se smatra ocem laserske hirurgije, ali i istaknuti profesori sa prestižnog Columbija Univerziteta u Nju Jorku (Prof. Dr Tongalp H. Tezel i Prof. Dr Gulgun Tezel).

Svoja dostignuća izlagaće i profesori sa značajnih Univerziteta iz Turske i Grčke, veliki broj domaćih stručnjaka, kao i zapaženi očni lekari iz regionalnih zemalja. Oni će održati stručna predavanja iz domena hirurgije oka, katarakte, glaukoma, dečije oftalmologije i mnogih drugih stručnih oblasti.

Interesovanje stručne javnosti je veliko, simpozijum će okupiti oko 300 stručnjaka iz velikog broja zemalja. Najsavremenije priče i svetski trendovi stižu u Srbiju, Niš će tog dana biti prestonica oftalmologije.