Aktuelnosti

XXII Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem

Po 22. put održan je redovni godišnji Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem u Vrnjačkoj Banji. Od 01. do 04. juna, ovaj događaj je bio mesto razmene znanja, kako iskusnijih kolega, tako i mlađih oftalmologa koji su na početku svoje karijere.

Tokom četiri dana trajanja, program je bio rasporeređen u nekoliko sala, a govorilo se o svim najbitnijim oftalmološkim temama. Tim Klinike Maja se okupio u velikom broju i među njima imao još značajniji broj predavača: docentkinju dr Maju Živković, asistenta dr Marka Zlatanovića, dr Aleksandru Hristov, kao i najmlađeg iz ekipe predavača, dr Mladena Brzakovića, lekara na specijalizaciji. Naši lekari su upotpunili aktuelne teme kongresa novim saznanjima, prikazima slučajeva iz prakse i dragocenim iskustvima u sprovođenju aktuelnih dijagnostičkih i terapijskih metoda.

Jednu od neizostavnih tema vodila je i profesorka dr Gordana Zlatanović kao moderator kursa „Uveitisi“ i na istoimenom kursu bila predavač. Ostatak našeg tima bio je u redovima podrške i na taj način prikupio nova saznanja u lečenju bolesti oka, poznanstva i iskustva. Dobro organizovan naučni skup uz umerenu dozu zabave i smeha su definitivno suveniri koje naš tim donosi iz banje.