Aktuelnosti

ZA SAVRŠENI VID I NAKON 50. GODINE

Svi neminovno starimo iz dana u dan i kao posledica ovog prirodnog procesa javljaju se promene koje utiču na ceo organizam, a i na naše oči. Svako zdravo oko nakon 45. godine života više ne može jasno da vidi sitne detalje i predmete u neposrednoj blizini. Čitanje, rad za računarom, čitanje i pisanje poruka na mobilnom telefonu sada zahtevaju nošenje naočara za blizinu.

Svakodnevne aktivnosti koje smo do skora obavljali bez ikakvih problema, postaju otežane ili nemoguće. Različite distance više nisu kristalno jasno pa je recimo, vožnja i pogled u daljinu mutan, kao i pogled u brzinometar. Sa razvojem tehnologije i pojavom specijalnih multifokalnih sočiva izbor postoji, a odluka je na strani pacijenta.

Multifokalna sočiva predstavljaju jedno od najnovijih dostignuća savremene oftalmologije, a njihova glavna prednost jeste da omogućavaju dobar vid na blizinu, srednju daljinu i daljinu. Ova specijalna sočiva se najčešće ugrađuju tokom operacije katarakte, a mogu se ugraditi i kod onih pacijenata koji žele da se oslobode nošenja naočara ili sočiva, a nemaju kataraktu.

U kategoriju dobrih kandidata spadaju još osobe koje vode aktivan život, osobe koje imaju dalekovidost, kratkovidost, astigmatizam, a pritom nemaju pridruženih očnih bolesti. Dakle, ugradnja multifokalnih sočiva je rešenje za mnoge očne probleme, a u savremenoj bolnici kao što je Klinika Maja, možete biti sigurni da danas takoreći ne postoji dioptrijski problem koji oftalmolozi ne mogu rešiti.

Više informacija možete potražiti putem kontakt forme na sajtu, društvenih mreža ili telefonom na:

018 533 036

018 276 530

063 399 494